Terug naar overzicht

LARGO Waterrijk Oesterdam

13 accommodatiesZeeland, NederlandBekijk alle accommodaties

Waar Brabant Zeeland ontmoet

Op de plek waar Brabant Zeeland ontmoet, midden in Nationaal Park Oosterschelde, vindt u LARGO Waterrijk Oesterdam. De ideale plek voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. Kies een mooi plekje op het terras of de veranda van uw vrijstaande, luxe watervilla en geniet. Ook watersporters zijn hier aan het juiste adres. Varen met uw eigen boot of een huurboot, kajakken, duiken en waterskiën behoren tot de vele mogelijkheden. De stad Antwerpen bevindt zich op nog geen half uur rijden van het resort. 

Adres

Oesterdam 3
4691 PV Tholen
Huisjes

Aan open water, midden in Nationaal Park Oosterschelde, biedt LARGO Waterrijk Oesterdam in alle opzichten bijzondere watervilla’s aan. Door de jaren heen is Waterrijk Oesterdam uitgegroeid tot een volwaardig resort met prachtige voorzieningen en luxe accommodaties, ontworpen door Nederlandse ontwerper Piet Boon. De Piet Boon woningen binnen het plan dragen duidelijk dezelfde signatuur, maar bieden onderling volop diversiteit. Hierdoor krijgt het park als geheel een levendige uitstraling en een natuurlijke cadans. 

Meer

Medio 2019

Vanaf februari 2018 is op Waterrijk Oesterdam gestart met de bouw van een nieuwe centrumvoorziening in het hart van het resort, vlakbij de ingang, het strand en de jachthaven. De centrumvoorziening biedt ruimte aan diverse horecagelegenheden, zoals ZINK het nieuwe a la carte restaurant, een vis- en oesterbar, take away en buitenterras met een cabana strand.De receptie, een fietsverhuur, een vergaderruimte, sanitaire voorzieningen voor de jachthaven, kantoren en wellness-faciliteiten. Bovendien komen er diverse hotelsuites. De suites zijn voorzien zijn van optimaal comfort en kennen een luxe uitstraling. Bij elke kamer is rekening gehouden met unieke zichtlijnen. Kijk over de jachthaven en het Zoommeer of geniet van de rustgevende uitstraling over het resort en de Oosterschelde.

Historie

Zeeuwse Deltawerken

In 1979 is het allemaal begonnen: de bouw van de Oesterdam. De dam is één van de welbekende Zeeuwse Deltawerken en had als doel om de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren te verdelen, ten behoeve van de verbetering van de zoetwaterhuishouden en scheepvaart in deze wateren. De bouw van de Oesterdam droeg bij aan het ontstaan van het Zoommeer, een zoetwatermeer met een bijzonder verhaal. Dit meer bevindt zich namelijk op de plaats waar ooit de historische stad Reimerswaal stond. 

ANTWERPEN, STAD VAN MORGEN

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de 'stad van morgen', gaat Antwerpen volop innovatieve projecten, samenwerkingen en experimenten aan. Dit is duidelijk zichtbaar en voelbaar wanneer u de stad Antwerpen bezoekt, de stad geeft alle ruimte aan nieuwe initiatieven. Antwerpen is een dynamische stad vol cultuur, architectuur, mode, gastronomie en shopping. Brengt u een bezoek aan Antwerpen, vergeet u dan het Zuid en het Eilandje zeker niet. Het Zuid kent voor velen een grote aantrekkingskracht vanwege de statige herenhuizen, wijde boulevards en mooie pleinen.

België

Kunstliefhebbers halen hun hartje op dankzij de vele kunstgalerieën en musea als het FOMU en het M HKA. Dankzij de vele populaire cafés en restaurants is Het Zuid ook erg populair als uitgaansplek. Het Eilandje heeft zijn naam niet gestolen: het oudste havengebied van Antwerpen is omgeven door water. Vandaag is de havenactiviteit meer in het noorden geconcentreerd, maar het havengevoel overheerst hier nog steeds. Proef de oude sfeer van de loskade met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes. Dankzij drie publiekstrekkers, het MAS | Museum aan de Stroom, het Red Star Line Museum en het Havenhuis, wordt de band tussen de stad en het water nog eens onderstreept.

ANTWERPEN DOET HART MODELIEFHEBBERS SNELLER SLAAN

Wie mode zegt, zegt Antwerpen. De laatste vijfentwintig jaar vestigden zich steeds meer hippe labels en onafhankelijke ontwerpers in de Scheldestad. Wie van shoppen én nieuwe ontdekkingen houdt, is hier aan het juiste adres.Antwerpen investeert al jaren in mode. Het is hier aanwezig in al zijn vormen: De ModeNatie is het creatieve modehart van Antwerpen. Het herbergt het Modemuseum (MOMU), de beroemde modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Flanders Fashion Institute (FFI).

Fashion
Modeshow

De Antwerp Six: Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs, Marina Yee, Dirk Van Saene, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten studeerden allen af ​​aan de Antwerpse modeacademie. Zij veroverden de internationale modewereld en plaatste Antwerpen op de modekaart. Ontwerpers als Tim Van Steenbergen, Véronique Branquinho, A.F. Vandervorst, Kris Van Assche, Haider Ackermann en Bruno Pieters volgden in hun kielzog. Tegenwoordig trekt de modeafdeling talenten uit de hele wereld aan en worden er elk jaar grote kansen afgemaakt. Veel ontwerpers blijven in Antwerpen en beginnen hun labels hier. Hun boetieks dragen bij aan de beroemde modehuizen die zich in onze stad vestigen. En dat is goed nieuws voor alle modeliefhebbers: u zult alles vinden wat u nodig heeft om een ​​succesvol fashion statement te maken.

DE KEUKEN VAN JANNIS BREVET

Jannis Brevet  is chefkok bij toprestaurant Inter Scaldis. Hij verdiende zijn sporen in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Diverse malen bekroonde hij keukens met de felbegeerde Michelinsterren. Kenmerkend voor de kaart zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Oosterschelde (seizoen)kreeft, oesters, mosseltjes en zeebaars staan in goede balans met wat het land te bieden heeft, zoals het Zeeuws zuiglam, de befaamde groentes zeekraal en lamsoren en uiteraard kazen en fruit uit de Bevelandse polder. Het restaurant mocht in 2018 een 3e Michelinster in ontvangst nemen. Wilt u hier dineren tijdens uw verblijf, wij regelen het graag voor u. 

Schelp
Sealife

DUIKEN TUSSEN DE KREEFTEN & KRABBEN

Op enkele minuten rijden van Waterrijk Oesterdam bevindt zich de Bergse Diepsluis, een bijzondere duiklocatie. Dit is een uitstekende spot voor de beginnende duiker, doordat deze plek zich aan het einde van het getijdewater bevindt en hier nauwelijks stroming is. Naast de vele oesters en schelpen zijn er vlakbij kreeften en krabben te zien. In juni is het erg bijzonder omdat de pijlinktvissen en sepia's dan hun eieren komen afzetten.

Het hele eiland Tholen is geschikt voor de duikliefhebber, er zijn diverse plekken waar goed gedoken kan worden. Zo ook duiklocatie Gorishoek - De Veenblokken. De naam De Blokken staat voor de enorme veenblokken die zich op deze duikplaats bevinden. Er zijn niet veel duikplaatsen in Zeeland waar de bodem uit veen bestaat.

Duiklocatie Stavenisse Veerweg is ook bij velen favoriet. Deze plaats is het gehele jaar door de moeite waard. U kunt er onvoorstelbare ontdekkingen doen. In de wintermaanden ziet u hier veel wulken, die dan paren en eieren leggen. De wulk is een huisjesslak die zo'n 10 cm groot wordt, ze kunnen 20 tot 30 jaar oud worden. De meeste mensen kennen het dier van zijn schelp, wanneer men die tegen het oor houdt, lijkt het of men de zee in hoort. 

Duiklocatie Gemaal - Dicky's Place kent een bodem bestaande uit zowel zand, klei als veen. Deze combinatie maakt het onderwaterleven en de bodemstructuur uniek.

Duikers
Natuur

NATIONAAL PARK OOSTERSCHELDE

De Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb ziet u de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Onder water een prachtig kleurige wereld. Achter de dijken herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden. Een park wat talloze activiteiten biedt. In juli verkleuren de schorren paar door de bloeiende lamsoor. Een indrukwekkend aangezicht.

Bijzondere watervilla's aan open water

Aan open water, midden in Nationaal Park Oosterschelde, biedt Waterrijk Oesterdam in alle opzichten bijzondere watervilla’s aan. 

  • ALS VISSEN IN HET WATER

    De luxe watervilla’s zijn gemaakt van natuurlijke materialen en door de bruingrijze tinten lijken de woningen in hun omgeving te worden opgenomen. Liefhebbers van rust en luxe voelen zich hier net als de vissen in het water: op hun plaats.
  • De OUTBACK

    Met Outdoor Elements, onderdeel van Waterrijk Oesterdam, kunt u op een unieke plek, midden op de Oesterdam, omgeven door water, diverse land- & wateractiviteiten doen. Wij helpen u graag in uw keuze.
1 van 19

Accommodatietypes op
LARGO WATERRIJK OESTERDAM

Bekijkt u hier de diverse watervilla's op LARGO Waterrijk Oesterdam. 

Bekijk alle accommodaties